Per una vida saludable

La nostra salut està condicionada per tres factors principals. El primer és la genètica i la biologia que en rebem una predisposició genètica especial, degut als antecedents familiars. De les tres, aquesta és l’àrea que hi tenim menys influència, tot i que si ho coneixem hi podem incidir. El segon són els factors ambientals, com la qualitat de l’aire, de l’aigua, la contaminació, els sorolls, etc. En aquest apartat encara que te a veure amb l’entorn, nosaltres hi podem decidir molt més, doncs decidim on vivim, quina aigua consumim, etc. I el tercer factor és l’estil de vida que inclou els teus hàbits diaris. Menjar, beure, fumar, esport, descans, etc. En aquesta àrea decidim nosaltres.

O sigui que en la nostra salut, tot i tenir una part genètica que podriem no incidir-hi, en la major part està a les nostres mans. Depén de les nostres decisions. El què decidim avui influenciarà dramàticament en la salut que tindrem en la nostra vida.

La salut és un tresor molt preuat i l’hauríem de cuidar quan la tenim. Sense salut totes les coses de la vida perden sentit. Però salut ha de ser preventiva. Pensa que quant anem al metge, ja és tard. Quan tenim un problema, no és tan fàcil saber d’on ve i trobar la solució. Hem de cuidar la salut quant la tenim.

A SOOM promovem un estil de vida saludable. Hem vist que SOOM aigua, que SOOM aire i ara en aquest menú veurem que SOOM el què mengem.

Els aliments

Macronutrients

Els aliments que ingerim construeixen cada part del nostre cos i lògicament la qualitat d’aquests aliments i nutrients determinarà la qualitat del nostre organisme.
D’aquests nutrients trobarem per una banda els macronutrients: les proteïnes, els hidrats de carboni i els greixos. De cada un elegirem preferentment els favorables i evitarem els no tant favorables.

Les proteines desfavorables son carn vermella que porta tòxics, peix, que porta metalls pesants, no en menjarem més de 2 cops per setmana i ens quedarem més amb la carn blanca i la de procedència vegetal.

Evitarem els greixos trans, conserves i procesats i triarem l’oli d’oliva i els fruits secs.

En els hidrats de carboni evitarem els que es converteixen en sucre molt ràpidament, com la pasta, l’arros, el pa, sobretot els blancs i refinats. Si en vols menjar tria millor els integrals doncs al portar la fibra, alliberen el sucre més lentament. I elegirem com hidrats preferents, verdures i fruites que son d’asimilació lenta i ajudarà en el procés químic del cos.

Serà molt important evitar els processats i triar sempre que puguis aliments frescos, naturals i si pot ser ecològics, lliure de quimics. Després equilibrarem la quantitat idònia dels diferents macronutrients.

Micronutrients

Encara que mengem i per tant no passem gana, no ens estem nodrint adequadament. Per una banda, per la sobreexplotació de la terra, que crea una mancança dels minerals que necessita, per l’altra als quimics que se li tiren, com pesticides i fertilitzants, que afecten negativament a les plantes i finalment al ritme de vida que portem que ens exigeix més que anteriorment.

Quan ens falten macronutrients ens n’adonem de seguida, doncs tenim gana. Ara, quant tenim dèficit d’algún micronutrient no ho notem fins que aquest dèficit ja ha passat molt de temps i ha creat algún problema. Així doncs, com que el cos no ens avisa, ens hem d’assegurar que rep les vitamines i minerals necessaris. Amb una alimentació adequada i amb una nutrició que ens asseguri un mínim nutricional.

Avui és molt necessari tenir aquesta bona alimentació, comprar aliments biològics i suplementar amb vitamines, minerals i fito-nutrients que assegurin una correcta nutrició. Recordem que Soom el què mengem.

El cos és un laboratori, i per tant necessita que li aportem una varietat de nutrients que necessita per la seva química. Però si hi ha algun nutrient que no li aportem el buscarà en una altra part del cos. Per exemple si li falta calç posiblement la vagi a buscar als ossos. Però per un costat ens descalcifica i per l’altre aquesta calç no té la mateixa qualitat que una orgànica. Ens hem d’assegurar de donar-li al cos el què necessita.

La importància d’una aigua de qualitat. Preferentment amb un bon tractament de l’aigua.

I finalment i imprescindible per a tot el relacionat amb el cos, l’esport i el moviment diari.

Les dietes i els seus efectes

S’acosta l’estiu i pensem en la piscina, en la platja, les robes més lleugeres i de cop ens adonem dels kilos de més que hem acumulat durant l’any. Ja l’any passat em va passar, pensem, vaig fer una dieta hipocalòrica. Passant una mica de gana però si, vaig reduir. Però ara m’adonc que en l’any he recuperat aquells kilos… i més. Em privo de mengar coses i quant s’acaba la dieta, ens mengem el què no hem menjat abans. Un efecte rebot.

Ens hi sentim identificats amb aquestes reflexions? Es tracta de les dietes, de reduir calories, de limitar la ingesta d’aliments. Pero a la llarga no funcionen perquè no estan basades en aprendre a menjar adequadament sinó en reduir greixos, si pot ser reduint el què hem acumulat durant tot l’any, en 15 dies. Remeis màgics, ràpids i sense esforç. I les coses importants no funcionen així. Hem d’entendre el nostre cos i donar-li el què necesita, cada dia.

I no és només baixar kilos, hi ha gent que es lleva cansada, que no rendeix, que no dorm be, que se li acaba l’energia. Molt probablement aquests problemes poden estar causats per una mala nutrició.

El nostre laboratori

El cervell s’alimenta de glucosa. Però necessita una quantitat específica. Per sobre o per sota d’aquesta quantitat provoca un desmai. Aquest és un procés ben important. Quant hi ha un excés de sucre en sang el pancrees allibera insulina que s’encarrega de capturar aquest excés de sucre. Si la pujada de sucre ha sigut ràpida i important, també ho serà la d’insulina que farà que al cap d’unes 4 hores el nivell estigui altra cop molt baix. Això farà que el cos sempre estigui en alarmes. Ara per massa, ara per poc. I finalment el sistema tendeix a deteriorarse i no anar tant fluid. És millor mantenir un nivell estable. Una bona alimentació mantindrà estable aquest nivell.

Vitamines naturals o sintètiques

Hem vist la importància de complementar la nostra alimentació amb diferents nutrients, però val qualsevol nutrient? Nosaltres recomanem consumir micronutrients naturals, biològics i d’una casa que coneguis i et doni confiança.

Encara que les vitamines naturals poden ser més cares tindràs unes vitamines i minerals procedents de fruites i vegetals. Aquestes vitamines no tenen contraindicacions o efectes secundaris doncs son fruites i vegetals comprimits.

Una vitamina sintètica han de posar-hi molta quantitat doncs com que no és natural el cos no l’identifica i té un nivell d’asimilació molt baix. Una vitamina natural te molta més biodisponibilitat al cos, l’asimilem molt millor. El cos l’entén més bé i funciona millor. Com que son fruites i vegetals extrets i comprimits, a part de la vitamina que aporta hi ha tot un seguit de fitonutrients de la planta, que treballen en sinèrgia amb la vitamina i rebem més ajuda.

Coneixer la casa que venen aquestes vitamines i saber quins processos fan i amb quina qualitat t’ajudarà a triar les més adequades per tu i et donarà tranquilitat.

Nosaltres us aportem en la part interna una marca de vitamines amb 90 anys d’experiència i informació important del procés d’extracció d’aquestes vitamines.

Si vols conèixer les nostres propostes
i les nostres solucions clicka el botó